Pridružite se akciji “Programeri za Novosađane” – VegaIT

Kompanija Vega IT vas poziva da se priključite akciji “Programeri za Novosađane”.
Cilj ove akcije je da se pokrene promena i unapredi zajednica u kojoj živimo.
sajt
Projekat će se odvijati u četiri faze:
1. faza: Prijavi projekat
Prva faza akcije “Programeri za Novosađane” traje od 1. juna – 21. jula i kompanija Vega IT poziva sve pojedince, grupe i organizacije da prijave svoje projekte na ovom linku.  Potrebno je izabrati oblast u kojoj postoji prostor za unapređenje i čije rešenje podrazumeva izradu aplikacije ili programa.
2. faza: Javno glasanje – odredi prioritete!
Kako bi sve bilo transparentno u periodu od 28. jula do 06. avgusta svi zainteresovani pojedinci će imati priliku da glasaju za projekte koji im se učine najinteresantnijim.
3. faza: Priključi se akciji programiranja
Tokom perioda od 08. avgusta do 01. septembra svi zainteresovnai programeri, inženjeri, dizajneri i drugi IT entuzijasti će imati priliku da se prijave i priključe akciji 48 sati programiranja. Više o tome će biti objavljeno početkom avgusta na website-u kompanije Vega IT.
4. faza: 48 sati programiranja
U periodu od 08. do 10 septembra kompanija Vega IT će organizovati 48 sati programiranja. Ideja je da se na svim izabranim projektima radi modularno i da se nakon događaja svi projekti uključujući i izvorni kod preda u vlasništvo pojedincima ili organizacijama koje su bile inicijator promene a na upotrebu građanima Novog Sada.
Kompanija Vega IT će takođe organizovati prenos uživo tokom 48 sati programiranja.
Više informacija o događaju možete pročitati na ovom linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *