Kako su se proveli – naša Ana Marija u Istanbulu

Ana Marija je ove zime posetila Istanbul tokom radionice “Mixed Reality: Extended Vision” i deli utiske sa nama.


U Istanbul vredi otići i samo zbog samog grada, koji je neverovatan. Tako velik grad ne možete pojmiti osim ako niste bili negde slično.

A onda kad dodate EESTEC duh – dobijate nešto unikatno što ni jedna agencija ne može da vam ponudi. Vodili su nas u razgledanje Evropske i Azijatske strane, išli smo brodom po Bosforu, obilazili smo kulturno istorijska mesta itd… ne bih vam previše kucala o tome jer ne može se staviti u jedan pasus doživljaj lepote Istanbula.

Osim toga smo dobili ceo tretman u Turskom kupatilu – što je raj sam po sebi… Turci su ogromni veseljaci, nikad nije dosta partijanja i muzike, i ako je nečega bilo na radionici – bilo je žurki. Naravno ni jedna nije bila ista, imali smo prilike da vidimo različite klubove, tematske žurke, internacionalno, tursko veče, i mnoge druge varijante i sve su se završile odličnim provodom!

Akademski deo je iz nekih tehničkih razloga bio manje dobar od planiranog, ali su se potrudili da nam nadoknade to i verujem da su uspeli. Soft skill trening je stvarno bio fantastičan.

Takođe smo (Matea iz Zagreba i ja) dobile privilegiju, pošto ne znam kako drugačije da nazovem to iskustvo, da dan nakon radionice provedemo kod porodice jednog EESTEC-ovca, ugostili su nas kao na filmu, bilo je to jedno neverovatno veče gde smo se osećali kao kod kuće u potpunom stranom okruženju, pričali o istoriji i kulturi i svemu, savršen završetak radionice gde smo imale vremena da napunimo baterije i vidimo kakav je život u jednoj standardnoj turskoj porodici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *