Soft Skills Academy 4 – Utisci koordinatora

 

U susret sledećoj akademiji i odabiru novih koordinatora, koordinatori prethodne Soft Skills Academy dele svoja iskustva sa nama.
Andrijana Nedeljković – koordinator za odnose sa javnošću i Nikolina Dunđer – koordinator za publikacije.


 • Bile ste deo SSA organizacionog odbora. Šta vas je motivisalo na taj korak?
  Andrijana: Motivaciju za prijavu za koordinatora projekta vidim pre svega u konstantnoj potrebi za radom na sebi i daljem napredovanju, a Soft Skills Academy je bio odlična prilika jer prvenstveno obrađuje takve teme. Takođe, smatrala sam da je, nakon rada u nekim od timova na prethodnim projektima, vreme da podignem svoje znanje i iskustvo na veći nivo, ali i podelim već naučeno.
  Nikolina: Pre svega želja za sticanjem znanja i novog iskustva. Rad kao koordinator na ovakvom događaju je bio mali lični izazov, s obzirom da sam do sada radila samo u dizajn timovima, a ovo je podrazumevalo da ja moram da smislim čitav vizuelni identitet.

 

 • Zašto su vas privukle baš te pozicije u organizacionom odboru i koliko su se vaše pozicije preplitale prilikom organizacije Akademije?
  Andrijana: Recimo da je ono što me je privuklo ljubav prema pisanju tekstvova i društvenim mrežama, ali i želja da u potpunosti razbijem strah od javnog nastupa. Mada je razlog i to što su odnosi sa javnošću jednostavno nešto za šta mi ljudi ceo život govore da imam talenta, pa rekoh da pokušam.
  Nikolina i ja smo za vreme projekta živele u simbiozi, takoreći. Međusobno smo se upotpunjavale idejama, ali pre svega svaka moja ideja je morala biti propraćena vizuelnim identintitetom, koji sam za sebe sve govori.
  Nikolina: S obzirom da studiram grafičko inženjerstvo i dizajn, ovo je nekako bio logičan odabir. Dizajn je nešto što me jako zanima i čime hoću da se bavim u životu.
  Što se tiče naših pozicija, lepo smo sarađivale tokom čitave pripreme za akademiju, kao i tokom same akademije. Ovo su dve pozicije koje su možda najviše povezane, jer većinu stvari koje Andrijana želi da objavi, ja treba da napravim.

 

 • Da li ste i vi razvile neke soft skills veštine prilikom samog organizovanja projekta čiji je upravo to cilj?
  Andrijana: Čak ni za vreme rada na projektu nisam bila svesna koliko ću zapravo na kraju naučiti, kao ni koliko će me to motivisati da nastavim sa daljim radom. Unapredila sam svoje komunikacione, pregovaračke veštine, liderstvo, javni nastup, timski rad, usmeno i pismeno izražavanje…
  Nikolina: Prvenstveno rad u timu, što mislim da je jedan od bitnijih skilova, jer je to nešto sa čime ćemo se sigurno jako često susretati u budućnosti.

 

 • Šta je na vas ostavilo najveći utisak prilikom organizacije Akademije?
  Andrijana: Sam tim u kom sam radila. Doživela sam pravi timski duh radeći u timu na koji sam se u svakom smislu mogla osloniti. Jednostavno ništa nije bilo nemoguće.
  Nikolina: Pa možda baš to kako smo se mi kao tim povezali i super funkcionisali. Bilo je zabavno prolaziti kroz sve faze organizacije sa njima.

 

 • Koliko vam je bilo teško da uskladite obaveze na fakultetu sa organizacijom projekta ovog kalibra?Andrijana: Iskreno, bilo je puno posla ali kako je vreme odmicalo, iako je posla bilo sve više, sve sam lakše uspevala da sve postignem, pa čak i da mi ostane i slobodnog vremena. Takođe moram napomenuti činjenicu da mi je to iskustvo jako značajno jer i sada, nakon projekta, mnogo bolje organizujem svoje vreme.
  Nikolina: Organizacija je počela krajem avgusta, kada nisam imala nikakvih drugih obaveza i mogla sam se u potpunosti posvetiti SSA. Tako je uglavnom bilo sve do samog početka akademije, kada je postalo malo teže sve uskladiti, ali ne i nemoguće. Kada radiš nešto što voliš, uživaš dok radiš, bez obzira što to oduzima mnogo vremena.

 

 • Da li planirate da se upustite u organizaciju još nekog projekta i koji su vam planovi za budućnost?
  Andrijana: Posle SSA sam radila kao koordinator za aktivnosti na KONTEH-u, jer sam nakon PR-a poželela da se oprobam i u HR-u. Takođe, nedavno sam postala potpredsednica za odnose sa javnošću u udruženju. A što se daljih planova tiče pored svakodnevnih bord obaveza koje me čekaju tokom čitave godine bliži nam se organizacija još jednog KONTEH-a na kome ću biti glavni organizator, a takođe imam želju da malo više doprinesem internacionali kroz rad u timovima.
  Nikolina: Svakako sam razmišljala o tome, još nisam završila sa EESTEC-om i ovakvim događajima. Takođe nedavno sam započela svoj mandat internacionalniog koordinatora dizajn tima za edukaciju, što obuhvata planove za narednih godinu dana.   

 

 • Šta biste poručili sledećim organizatorima Soft Skills Akademije?
  Andrijana: Da se za vreme organizacije projekta što više druže međusobno, jer kada sve prođe to prijateljstvo je ono što ostaje.
  Nikolina: Da budu svoji, da rade, ali u isto vreme da se zabave. Organizacija nije samo u radu, već i u druženju i povezivanju ljudi. Kao i da svakako iskoriste ovu priliku, jer je to jedno veliko iskustvo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *