Soft Skills Academy 4 – Utisci koordinatora

U susret sledećoj akademiji i odabiru novih koordinatora, koordinatori prethodne Soft Skills Academy dele svoja iskustva sa nama.
Vukašin Janković – koordinator za logistiku i Dimitrije Jelić – koordinator za akademski program.


 • Bili ste deo SSA organizacionog odbora. Šta vas je motivisalo na taj korak?
  Vukašin: Pre svega konstantna želja za ličnim usavršavanjem i oprobavanjem na nekim novim poljima. SSA mi je bio prvi projekat na kom sam imao ulogu koordinatora i mali test za mene i moje organizacione veštine, kao i fantastična prilika da unapredim iste i obogatim se nekim novim znanjem, idejama i iskustvom. I naravno, nakon svega, tu je i druženje, upoznavanje i sklapanje novih prijateljstava 🙂
  Dimitrije: Mogućnost da upoznam ljude, ozbiljno se posvetim nekom projektu kao i da naučim i savladam “meke” veštine i odmah ih primenim u praksi u toku organizacije.

 

 • Zašto su vas privukle baš te pozicije u organizacionom odboru i koliko su se vaše pozicije preplitale prilikom organizacije Akademije?
  Vukašin: Po prirodi sam veoma svestran čovek, ali najviše što me je privuklo je moja sklonost ka samoj prirodi logistike. Logistika je ključni igrač i pokretač svakog projekta i ono što drži sve na okupu tokom njegovog samog održavanja. Zahteva jak timski duh, tim liderstvo, dobro raspoređivanje vremena i obaveza kao i potrebu da teče sve po planu i programu. To su izazovi u kojima sam se ja maksimalno pronašao.
  Tokom samog projekta, imao sam odličnu saradnju sa svim koordinatorima, a pre svega sa Dimitrijem i Darkom koji su bili zaduženi za akademski deo i robna sponzorstva. Sve je radilo kao švajcarski sat 🙂
  Dimitrije: Mojom pozicijom mi je omogućeno da budem u kontaktu sa ljudima koji su predavači i treneri te iz prve ruke da naučim i vidim njihovu primenu. Znajući ovo od početka, radovao sam se činjenici da ću biti zadužen za ovaj deo posla.
  Na samoj Akademiji moja i Vukašinova saradnja je bila od velikog značaja za Akademiju kako bi sve prošlo kao što je bilo i planirano. Smatram da smo obojica obavili odličan posao zahvaljujući obostranoj saradnji.

 

 • Da li ste i vi razvili neke soft skills veštine prilikom samog organizovanja projekta čiji je upravo to cilj?
  Vukašin: Priroda moje pozicije mi nije dozvoljavala da prisustvujem svim predavanjima i treninzima, ali sam kroz par njih na kojima sam prisustvovao kao i kroz razgovor sa predavačima, trenerima i participantima bio u prilici da steknem nova znanja iz oblasti tim liderstva, komunikacionih veština, motivacije i produktivnosti.
  Dimitrije: Kao što sam već spomenuo, ovo je bila jedna od mojih ključnih motivacija da uopšte uzmem učešće u organizaciji ovogodišnje Akademije. Ne samo da sam dosta naučio na samoj Akademiji već sam dobar deo toga odmah i primenio.

 

 • Šta je na vas ostavilo najveći utisak prilikom organizacije Akademije?
  Vukašin: Sam organizacioni tim čiji sam član bio, i svi izazovi kroz koje smo prošli zajedno i onaj osećaj zadovoljstva na kraju kad znate da ste zajedno izgurali jedan ovakav veliki projekat i postigli nešto značajno 🙂
  Dimitrije: Srdačnost i saradljivost kako polaznika Akademije tako i predavača na samoj Akademiji.

 

 • Koliko vam je bilo teško da uskladite obaveze na fakultetu sa organizacijom projekta ovog kalibra?
  Vukašin: Iskreno u početku mi se činilo da neće biti lako uskladiti sve. Moja pozicija doduše nije zahtevala toliko aktivnosti pre akademije kao druge, već je akcenat bio tokom samog održavanja akademije, ali sa dobrom organizacijom, jakom voljom i uz podršku tima, ništa nije nemoguće! 🙂 Na kraju je sve ispalo odlično i stigao sam čak poslednjeg dana akademije da odradim kolokvijum koji je fantastično prošao! 😀
  Dimitrije: Nisam imao neke veće obaveze pre početka Akademije tako da nisam imao ni većih problema.

 

 • Da li planirate da se upustite u organizaciju još nekog projekta i koji su vam planovi za budućnost?
  Vukašin: Naravno! Ovo je bio samo uvod u planove koje imam za budućnost i sigurno vidim sebe na nekoj od organizacionih pozicija na budućim projektima. Za sada imam u planu neko putovanje preko EESTECa da sirim nasu crvenu boju i nas spirit 🙂
  Dimitrije: Mislim da svaki član udruženja treba da dobije ovakvu kvalitetnu priliku da se upusti u organizaciju jednog projekta te bih prepustio to novijim generacijama koje dolaze.

 

 • Šta biste poručili sledećim organizatorima Soft Skills Akademije?
  Vukašin: Da budu još bolja ekipa, da se još više druže, jer kad sve prođe, prijateljstvo je ono što ostaje zauvek! <3
  Dimitrije: Učite na našim greškama da ne bi morali na svojim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *