Soft Skills Academy 4 – Utisci koordinatora

U susret sledećoj akademiji i odabiru novih koordinatora, koordinatori prethodne Soft Skills Academy dele svoja iskustva sa nama.
Mihajlo Džever – glavni organizator prethodne Akademije.


 • Bio si deo SSA organizacionog odbora. Šta te je motivisalo za taj korak?
  Moja najveća motivacija su bili lično usavršavanje i rad sa sjajnom ekipom koja je bila oko mene.

 

 • Zašto te je privukla baš ta pozicija u organizacionom odboru i koliko se tvoja pozicija preplitala sa ostalim prilikom organizacije Akademije?
  Imao sam priliku da radim i kao član tima kao i da budem koordinator na jednom od naših projekata. Pozicija glavnog organizatora se pokazala kao prava prilika da unapredim svoje veštine i da okusim kako je to biti odgovoran za čitav projekat i voditi računa da sve prodje u najboljem redu.  Kao glavni organizator vodio sam komunikaciju sa svim svojim koordinatorima, zadavao im zadatke, rokove i ciljeve, ali sam se u isto vreme trudio da ne ulazim u implementaciju samih zadataka, kako bi koordinatori izvukli što više iz svojih pozicija. Tako da, preplitanje moje pozicije sa koordinatorskim se svodilo na delegiranje zadataka i cimanje da proverim kako stvari teku.

 

 • Da li si i ti razvio neke soft skills veštine prilikom samog organizovanja projekta čiji je upravo to cilj?
  Mislim da je to neizbežno na bilo kojem projektu. Ukrašću reči svog kolege Dimitrija, ne samo da sam dosta naučio na samoj Akademiji već sam dobar deo toga odmah i primenio.

 

 • Šta je na tebe ostavilo najveći utisak prilikom organizacije Akademije?
  Definitivno ekipa sa kojom sam radio. Golupčići (naše ime, ne želite da znate pozadisnku priču) su izdominirali projekat, postali jako dobro prijatelji i dalje se družimo medjusobno, skoro godinu dana nakon same Akademije! Zar postoji veći uspeh?

 

 • Koliko ti je bilo teško da uskladiš obaveze na fakultetu sa organizacijom projekta ovog kalibra?
  U tom trenutku nisam imao puno obaveza na fakultetu, tako da nisam imao nikakvih problema da uskladim svoje obaveze na fakultetu sa organizovanjem projekta.

 

 • Da li planiraš da se upustiš u organizaciju još nekog projekta i koji su ti planovi za budućnost?
  Prošao sam kroz puno projekata tokom svoje “karijere” u EESTEC-u i mislim da sam puno toga naučio. Ne planiram da se upuštam u organizaciju još nekog projekta jer smatram da i drugi ljudi trebaju dobiti šansu za ličnim unapredjenjem!

 

 • Šta bi poručio sledećim organizatorima Soft Skills Akademije?
  Da budu što opušteniji, praktičniji, da poštuju rokove zadate od strane glavnog koordinatora i da se druže medjusobno što je više moguće!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *