Upoznajte članove 17. i 18. Izvršnog odbora – PR

Andrijana Nedeljković je student 3. godine Računarstva i automatike i član je Udruženja već 2 godine. Ovog juna je izabrana  za Potpredsednicu za Odnose sa javnošću u Izvršnom odboru za 2018/2019 godinu. 

Sara Pajčin je student 4. godine Primenjenog softverskog inženjerstva i član je Udruženja već 3 godine. Njen mandat Potpredsednice za Odnose sa javnošću u Izvršnom odboru za 2017/2018 godinu je završen u junu.

U nastavku možete pogledati šta su to pitale jedna drugu i saznati kakva iskustva nosi članstvo u Izvršnom odboru.


 • Sara: Skoro je održan trodnevni prenos znanja između starog i novog borda, takozvani HOBOM. Šta bi izdvojila kao nešto što ti je ostavilo najveći utisak tokom HOBOM-a i šta si novo naučila?
  Andrijana: Ono što je definitivno ostavilo najveći utisak na mene jeste prvi susret sa različitim načinima razmišljanja svakog od članova novog Izvršnog odbora, s obzirom na to da sa većinom nisam imala priliku da radim na nekom projektata. Što se tiče novonaučenih stvari, pre svega, stekla sam još širu sliku o načinu unutrašnjeg funkcionisanja našeg Komiteta i njegovim stavovima.

 

 • Sara: U kom trenutku si shvatila da želiš da budeš deo izvršnog odbora našeg komiteta?
  Andrijana: Ne bih umela da odredim tačan trenutak u kom se to desilo, ali sa sigurnošću mogu reći da je bilo na samom početku mog članstva u Udruženju, ali i da mi je sa iskustvom rasla i želja da dam sve veći doprinos.

 

 • Sara: Čemu se najviše raduješ u predstojećoj godini?
  Andrijana: 
  Pored svih novih iskustava, negovanju EESTEC vrednosti i rada na sebi, rekla bih da se najviše radujem ovom “eksperimentu” pri kom ću godinu dana svakodnevno komunicirati sa ovih 6 divnih ljudi, gde ćemo usput saznati sve jedni o drugima.

 

 • Sara: I za kraj, da li bi podelila sa nama kako si se provela na letovanju sa kog si se nedavno vratila? 🙂
  Andrijana: 
  Ovog leta sam se odlučila za još jednu EESTEC destinaciju, Greece me up 6 organizovan od strane LC Atine. Svako ko je ikada iskusio čari EESTEC putovanja složiće se da je svako od njih jedinstveno, neponovljivo i nezaboravno. Baš takvo je bilo i ovo, a upotpunilo ga je mnogo sunca, peska, zvuci talasa i duge letnje noći uz zvuke gitare na plaži i nezaobilazni EESTEC spirit u fantastičnom društvu.

 

 • Andrijana: Šta je za tebe predstavljalo najveći izazov prethodnih godinu dana?
  Sara: Teško pitanje. Možda bih izdvojila kao najteže usklađivanje svojih ličnih obaveza sa obavezama vezanim za EESTEC. Bilo je trenutaka tokom godine kad sam EESTEC-ovala full time – mejlovi, sastanci timova, bord sastanci, društvene mreže, pa još ako upadne neko EESTEC druženje taj dan, ne ostane mi vremena za neke druge stvari koje nisu vezane za EESTEC.

 

 • Andrijana: Šta bi volela da si stigla da uradiš, a nisi?
  Sara: Pozicija na kojoj sam bila je vezana za kreativnist pa su mi tako tokom cele godine padale na pamet razne ideje šta bismo mogli da uvedemo/napravimo/organizujemo za EESTEC, ali pored mnogih projekata koji su u tom periodu bili prioritet nismo stizali da se posvetimo i tim detaljima što mi zaista bude žao. Nadam se da će moja divna naslednica uspeti da odradi sve što ja nisam, a koliko vidim, na dobrom je putu

 

 • Andrijana: Da se sada vratiš na početak šta bi promenila? 
  Sara: Mislim da bih opuštenije pristupala problemima, više vremena bih posvećivala ljudima a manje projektima. Mada lako je reći sad iz ove perspektive nego kad se zaista čovek nadje u napetoj situaciji, tako da recimo da je ovo u teoriji šta bih uradila.

 

 • Andrijana: Šta je najvrednije što si ponela iz prošle godine?
  Sara: Mnogo toga sam naučila tokom prošle godine i mislim da sam na ličnom planu dosta napredovala, ali ako baš moram jednu stvar da izdvojim kao najvredniju to bi definitivno bila prijateljstva koja sam razvila, ponajviše sa mojim bordovcima jer sam sa njima najintenzivnije komunicirala.  kru <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *