Upoznajte članove 17. i 18. Izvršnog odbora – Chair

Milica Maravić je student 4. godine Primenjenog softverskog inženjerstva i član je Udruženja već 4 godine. Njen drugi mandat kao Predsednice u Izvršnom odboru za 2017/2018 godinu je završen u junu ove godine, dok je prvi provela kao Potpredsednica za odnose sa javnošću za 2016/2017 godinu.

Nikola Milić je student 4. godine Primenjenog softverskog inženjerstva i član je Udruženja već 3 godine. Ovog juna je izabran  za Predsednka u Izvršnom odboru za 2018/2019 godinu, kada je završio svoj mandat Potpredsednika za finansije i odnose sa kompanijama.  

U nastavku možete pogledati šta su to pitali jedno drugo i saznati kakva iskustva nosi članstvo u Izvršnom odboru.


 • Nikola: Kako si se učlanila u EESTEC? 
  Milica: Na prvoj godini, na samom početku studija nam je grupa mladih entuzijastičnih ljudi upala na predavanje i pozvala nas na prezentaciju i prvi sastanak Udruženja, gde se samo nastavila pozitivna atmosfera i energija kojom su nas sve zarazili.

 

 • Nikola: Koje je tvoje omiljeno EESTEC iskustvo i zašto ti je baš ono bilo korisno. 
  Milica: Kao najzanimljivije iskustvo definitivno bih izdvojila prvi veći izazov sa kojom sam se susrela u EESTEC-u. Pre dve godine sam prvi put vodila tim u organizaciji projekta Soft Skills Academy. Naučila sam šta je neophodno za planiranje i realizaciju projekta, timski rad, organizaciju vremena ali je upravo i to iskustvo bilo ono što me je motivisalo da nastavim sa aktivnim zalaganjem u EESTEC-u.

 

 • Nikola: Zašto si se kandidovala za PR-a u bordu
  Milica: Moj prvi dodir za PR-om je bio u EESTEC-u. Radom na projektima sam imala priliku da naučim mnogo o promociji na društvenim mrežama, dizajnu ali i da idem na razna gostovanja i dajem intervjue vezane za naše projekte. Nešto što je počelo kao hobi se pretvorilo u potencijalni izbor za karijeru. Želela sam da nastavim da izučavam načine da dopremo do velikog broja ljudi, da radim na kreiranju sadržaja i dam doprinos Udruženju.

 

 • Nikola: Zašto nakon mandata PR-a odlučila da se kandiduješ za predsednicu našeg Komiteta? 
  Milica: EESTEC mi je pružio mnogo lepih trenutaka prethodnih godina, od nezaboravnih putovanja i avantura, prilika za usavršavanje i lepih prijateljstava. Želela sam da se odužim na neki način i dam još veći doprinos, da radim sa mladim, ambicioznim ljudima i da zajedno iskoristimo godinu da realizujemo naše ideje. Sada kada je to sve prošlo mogu da kažem da je EESTEC nešto po čemu ću uvek pamtiti svoje godine studiranja i da sam zahvalna na svim iskustvima i prijateljstvima koja ostaju.

 

 • Milica: Šta te je motivisalo da se kandiduješ za predsednika? 
  Nikola:  Glavna motivacija da se kandidujem za predsednika je bila da nastavim unapređenje našeg Komiteta, koje sam započeo sa Izvršnim odborom prethodne godine. Pored toga tu je i rad sa ljudima, rad na projektima kao i neizostavno druženje.

 

 • Milica: Šta si naučio kroz rad na projektima? 
  Nikola: Kroz rad na projektima sam naučio mnogo. Neke od stvari koje bih izdvojio su vođenje tima, profesionalna komunikacija i lične granice.

 

 • Milica: Koja ti je najdraža uspomena u EESTECu?
  Nikola:
  Najdraža uspomena mi je priprema 10. KONTEH-a u trećoj smeni, gde sam sa nekolicinom starijih članova celu noć spremao Sajam da zablista kako treba i slušao priče o događajima pre mog učanjenja u EESTEC.

 

 • Milica: Šta želiš da poručiš svom bordu i članovima EESTEC LC Novi Sad?
  Nikola:
  Svom bordu, kao i članovima, bih poručio da nikad ne odustaju od započetog posla jer koliko god nekada to bilo čak i neprijatno, uvek će iz toga dobiti neku životnu lekciju.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *