Upoznajte članove 17. i 18. Izvršnog odbora – HR

Ognjen Jelisavčić je apsolvent Primenjenog softverskog inženjerstva i član je Udruženja već 3 godine. Njegov mandat Potpredsednika za Ljudske resurse u Izvršnom odboru za 2017/2018 godinu je završen u junu.

Marko Rajković je student 1. godine smera Energetika, elektronika i telekomunikacije i član je Udruženja već godinu dana. Ovog juna je izabran  za Potpredsednika za Ljudske resurse u Izvršnom odboru za 2018/2019 godinu. 

U nastavku možete pogledati šta su to pitali jedan drugog i saznati kakva iskustva nosi članstvo u Izvršnom odboru.


 • Marko: Kako si čuo za EESTEC i šta te je navelo da ostaneš u njemu godinama?
  Ognjen: Za EESTEC sam čuo preko drugarice Tamare koja mi je pričala o njenim doživljajima sa radionice u Finskoj. Odlučio sam da se priključim udruženju i iskoristim priliku da putujem i upoznam kolege iz drugih krajeva Evrope. Ono zbog čega sam ostao u EESTEC-u svih ovih godina su konstantne šanse za ličnim usavršavanjem i prijatelji iz udruženja koje sam upoznao u Novom Sadu.

 

 • Marko: Šta ti je bilo najbolje, a šta najgore na HR poziciji?
  Ognjen:
  Najbolje je što sam konstantno bio okružen ljudima i od njih dosta naučio, ali i delio znanje i iskustva koje sam od starijih članova naučio prethodnih godina. Žao mi je što nikad nije bilo dovoljno vremena da ostvarim sve ciljeve i planove kao HR Udruženja.

 

 • Marko: Zašto si odlučio da studiraš u Novom Sadu, a ne kod kuće u Beogradu?
  Ognjen: 
  Tokom srednje škole sam imao par drugara koji su iz drugih gradova došli u Beograd da studiraju. Svideo mi se taj studentski način života i prilika da se na pravi način osamostalim.

 

 • Marko: Zašto je tvoj bord nosio naziv Kruvani?
  Ognjen:
   Interna šala, ne bih delio dalje 🙂

 

 • Ognjen: Šta je prva stvar koju si naučio u EESTEC-u?
  Marko: Prva stvar koju sam naučio u EESTEC-u jeste da budem otvoreniji prema nepoznatim ljudima, da sa svima mogu otvoreno da popričam i slično.

 

 • Ognjen: Kako je EESTEC uticao na tvoje obaveze na fakultetu?
  Marko: Kao neko ko je došao sa ekonomije na elektrotehniku bio sam uplašen. EESTEC mi je bio ‘sigurno mesto’, te sam mu se posvećivao više nego fakultetu kojeg sam malkice zanemario. Krajem godine sam našao savršen balans između oba i trenutno EESTEC utiče na moje obaveze pozitivno.

 

 • Ognjen: Zašto baš HR? 
  Marko: Dosta sam dobar s ljudima po nekom mom mišljenju, i to vidim kao plus na ovoj poziciji. Takođe, sa ove pozicije mogu najbolje da doprinesem Udruženju i ostavim neki svoj pečat inspirisan svojim ličnim ambicijama.

 

 • Ognjen: Lični cilj koji želiš ostvariti u godini bordovanja?
  Marko: Imam mnogo ciljeva, ali nisam ih sve nikad definisao. Ali sigurno dva najbitnija meni jesu bolje organizovanje vremena i bolje postavljanje prioriteta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *