Upoznajte članove 17. i 18. Izvršnog odbora – CP

Mihajlo Džever je student 3. godine Primenjenog softverskog inženjerstva i član je Udruženja već 2 godine. Njegov mandat Osobe zadužene za internacionalne odnose u Izvršnom odboru za 2017/2018 godinu je završen u junu.

Jelena Maravić je student 4. godine Softverskog inženjerstva i informacionih tehnologija i član je Udruženja već 3 godine. Ovog juna je izabrana za Osobu zaduženu za internacionalne odnose u Izvršnom odboru za 2018/2019 godinu. 

U nastavku možete pogledati šta su to pitali jedno drugo i saznati kakva iskustva nosi članstvo u Izvršnom odboru.


 • Jelena: Kakav je osećaj sad na kraju bordovanja? 
  Mihajlo: Osećanja su pomalo pomešana. Žao mi je što više “nemam” razloga da se družim sa svojim bordovcima i što više nećemo raditi na projektima, ali mi je u isto vreme super, jer imam mnogo više vremena da posvetim svom privatnom životu i da u isto vreme i dalje nastavim da doprinosim Udruženju.
 • Jelena: Šta bi izdvojio kao nešto što ti se najviše i najmanje svidelo u prethodnih godinu dana, a da je direktno vezano za tvoju poziciju?
  Mihajlo:
  Najviše mi se svidela sama komunikacija između internacionale, drugih komiteta i nas, a najmanje mi se svidelo prosleđivanje mejlova.

 

 • Jelena: Koliko ti je vremena trebalo da sastaviš jedan mejl i proslediš ga članovima?
  Mihajlo: 
  Pa zavisi, za događaje i druge bitne stvari između 20 i 30 minuta, dok mi je za mesečne izveštaje trebalo i do 3 sata. Tako da, ne daj ljudima da ti govore da ništa nisi radila haha!

 

 • Jelena: Osobo dva, potrudiću se da opravdam našu poziciju. Da li imađ neki savet kako da ovih narednih godinu dana prođe što bolje, uspešnije i najbitnije zanimljivo? 
  Mihajlo:
   Prvo, da ne daš nikome da te zove Osoba! Ti si praktično potpredsednica! Drugo, prilazite svakom projektu kao da je vaš i dajte ljudima koji rade na njima značaj. I treće, najbitnije, družite se! 😀

 

 • Mihajlo: Kako se osećaš sada kada si u bordu?
  Jelena: Veoma je lep osećaj biti u bordu. Jedva sam čekala da krenemo sa projektima i druženjima, a sada iščekujem ona tradicionalna proslavljanja zajedničkog uspeha koja dođu na kraju svakog od projekata.

 

 • Mihajlo: Kako planiraš da uskladiš bordovanje i privatni život?
  Jelena: U dosadašnjem školovanju sam shvatila da što više obaveza imam, to se bolje organizujem te bolje obavim posao i obaveze koje su preda mnom. Stoga ću njaveću koncentraciju posvetiti organizaciji svog vremena.

 

 • Mihajlo: Kada bi mogla izabrati neku drugu poziciju u bordu, koja bi bila i zašto i kako se zove tvoja pozicija? 
  Jelena: Pozicija kontakt osobe, na kojoj sam trenutno, mi najviše leži ali ako bih već morala da biram neku drugu izabrala bih poziciju blagajnika zbog znanja stečenog u srednjoj školi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *