Upoznajte članove 17. i 18. Izvršnog odbora – IT

Mirko Ćulibrk je student 1. godine master studija Grafičkog inženjerstva i dizajna i član je Udruženja već 2 godine. Njegov mandat Bord asistenta za informacione tehnologije u Izvršnom odboru za 2017/2018 godinu je završen u junu.

Milan Medić je student 3. godine Primenjenog softverskog inženjerstva i član je Udruženja već 3 godine. Ovog juna je izabran za Potpredsednika za informacione tehnologije u Izvršnom odboru za 2018/2019 godinu. 

U nastavku možete pogledati šta su to pitali jedan drugog i saznati kakva iskustva nosi članstvo u Izvršnom odboru.


 • Milan: Koji je tvoj prvi EESTECC događaj? 
  Mirko: Prvi događaj mi je ujedno i najomiljeniji. Bilo je to pre dve godine kada sam bio participant na projektu Soft Skill Academy, kada sam se prvi put susreo sa EESTEC-ovcima i tih četiri dana ću pamtiti do kraja života.
 • Milan: Kako je na tebe uticalo članstvo u Izvršnom odboru?
  Mirko:
  Bord je definitvno jedna od najboljih odluka u životu i svima bih preporučio da budu u nekom od odbora u studentskim organizacijama. Tokom bordovanja definitvno sam postao dosta ambicioznija osoba, a pri tome naučio veoma korisne stvari i stekao veštine koje mi trenutno veoma koriste.

 

 • Milan: Koliko ti je bordovanje pomoglo u daljem životu?
  Mirko:
  Veoma je pomoglo da naučim kako da se nosim sa različitim situacijama koje život baca na nas. Jedna od najpozitivnijih stvari koje sam naučio jeste da sa dosta truda ne postoji nemoguće.

 

 • Milan: Da li smatraš da je JavaScript super i zašto?
  Mirko: Haha definitvno najbolje pitanje. Iako je jezik veoma “čudan” obzirom da je napravljen za deset dana, smatram da je veoma moćan što se moze i videti po različitim projektima koji se realizuju iz dana u dan na internetu. Takođe se radujem novim projektima u JavaScript-u koji će uključivati pravljenje razlictih web aplikacija i sajtova unutar EESTEC-a.

 

 • Mirko: Šta te je prvi put privuklo kod EESTEC-a?
  Milan: Čuo sam od jednog kolege da se u EESTEC-u održavaju web radionice pa sam se zbog toga i učlanio. A zapravo sam postao aktivan kada me je društvo odvelo na roštilj.

 

 • Mirko: Kakav je osećaj biti bordovac?
  Milan: Ne znam da li mogu da dam odgovor na ovo pitanje. Osećanja su pomešana. Mislim da cu shvatiti tek kad se sve ovo završi.

 

 • Mirko: Opiši mi najbolji događaj koji ćes pamtiti, a koji si doživeo u EESTEC-u?
  Milan: Dvoumim se između prolećnog roštilja 2016. i motivacionog vikenda 2016. Ta dva događaja su mi nekako najbolje stvari kojima sam prisustvovao. Na treće mesto bih stavio Prolećni Kongres 2018. u Krakovu.

 

 • Mirko: Koliko znanja si stekao u Udruženju pomažu u svakodnevnom životu? 
  Milan: Mislim da su znanja koja sam stekao u EESTEC-u više vezana za način razmišljanja, samoorganizacije i javnog nastupa. To mi sigurno pomaže trenutno, ali  mi je teško da procenim u kojoj meri.

 

 • Mirko: Kada bi mogao da biraš neku drugu poziciju u bordu koju bi odabrao? 
  Milan: Najverovatnije CP, deluje mi kao solidna pozicija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *