SNG 2020.

SNG je tradicionalna, dobro poznata žurka koju organizujemo godinama kako bismo se družili sa svim našim kolegama i drugarima.


Srpska Nova godina ili EESTEC devedesetih?

Da li ste se ikada pitali kako bi izgledao EESTEC tokom (ne) tako davnih devedesetih? Da li bi tadašnji EESTEC-ovci nosili garderobu u hip hop stilu uz neonske boje? Možda bi nosili kajle i pratili stil „dizelaša“, a možda bi pak nosili garderobu sa različitim printovima?

Žurka povodom dočeka i proslave srpske, odnosno pravoslavne Nove godine, među članovima poznatija i kao SNG, je događaj na kome ćete dobiti odgovor na ova pitanja, ali i dobiti priliku da odgovorite na svoj način. Ovaj događaj ima dugu tradiciju održavanja u našem lokalnom komitetu i važi za jedan od omiljenih. Razgovarali smo sa ovogodišnjim koordinatorima koji učestvuju u organizaciji SNG-a, Valerijom i Milanom i prenosimo vam šta smo od njih saznali.

Prvi projekat – novo iskustvo ili izazov?

Valeriji i Milanu je ovaj projekat prvi koji organizuju u okviru EESTEC-a. Milan je već neko vreme naš član i do sada je bio deo tima logistike na različitim projektima, prisustvovao je sastancima i druženjima, dok je Valerija jedna od naših novih, ali veoma aktivnih članova. Organizovanje događaja je svakako nešto novo za njih, te smo ih pitali kakvi su njihovi utisci i dobili smo pozitivne odgovore. Organizovanje projekta im je delovalo kao težak izazov, ali zajednički rad organizacionog tima i pomoć i saveti starijih iskusnijih članova učinili su ovaj izazov nazaboravnim i poučnim iskustvom, kako nam prenose koordinatori. Takođe, Valerija i Milan smatraju da im je rad na projektu omogućio da unaprede veštine poslovne komunikacije i da se oslobode treme, te ohrabruju i druge članove da postanu deo organizacionog tima projekta, nezavisno od prethodnog iskustva.

Zašto devedesete?

Pitali smo koordinatore šta ih je motivisalo da odaberu devedesete kao temu žurke. Ispričali su nam da je Valerija videla objavu na Instagramu o žurci devedesetih, što joj je i dalo ideju da događaj organizuje u tom stilu. Stil devedesetih se u poslednje vreme sve više vraća, mada u modernijem obliku. „Po mom mišljenju“, kaže koordinatorka, „devedesete su zanimljive kako zbog muzike, tako i zbog oblačenja i „gasa“ koji se polako vraća na našu scenu.“ Ovaj organizacioni tandem je veoma uzbuđen zbog predstojećeg događaja i očekuju da „ostavi pečat u istoriji SNG žurki“.

Nove generacije – nove ideje!

Pored toga što ovogodišnja žurka povodom dočeka srpske Nove godine ima određenu temu, to nije jedina nova stvar koju su Valerija i Milan uveli. Naime, ove godine umesto klasičnih ulaznica, svi prijavljeni dobijaju narukvice koje im omogućavaju ulaz i koje mogu da preuzmu pre žurke u EESTEC kancelariji. Takođe, najavljena je malo drugačija ponuda pića i izbor muzike u odnosu na prethodne godine. Milan je nagovestio još iznenađenja tokom žurke koja će doprineti atmosferi, ali s obzirom da nam nije odao više informacija o tome, preostaje nam da odemo na žurku i uverimo se sami šta su sve pripremili.

Poslednji dan za prijave za žurku je 10. januar. Događaj se održava 13. januara sa početkom u 21h u klubu Ignite, a do tada pozivamo sve da se prijave i pripreme svoj autfit u stilu devedesetih!

 

Nađa Gvozdenac

Leave a Reply

Your email address will not be published.