SOFT SKILLS ACADEMY 2019 – Učešće na Akademiji

Soft Skills Academy je projekat koji je organizovan već šesti put i ima za cilj da učesnicima pruži znanje o veštinima koji će ih izdvojiti od drugih i koje će im pomoći u daljem ličnom i profesionalnom napretku.


Soft Skills Academy je seminar koji organizuje EESTEC LC Novi Sad sa ciljem da studentima omogući priliku da usavršavaju svoje lične i profesionalne veštine koje su važne za razvoj karijere. Šesti po redu SSA seminar je organizovan 16-17. i 23-24.novembra 2019. godine. Tema događaja ovaj put je bila Poslovna komunikacija i prioriteti.

Za Akademiju sam čuo 2018. godine nakon što se održala po peti put. Nekoliko  drugarica je imalo priliku da učestvuje i imale su pozitivne utiske. Te godine naglasak seminara je bio na veštinama javnog nastupa i upravljanja stresom, što je za moju oblast studiranja, inženjerski menadžment, itekako bitno zbog činjenice da u današnjem dinamičnom  poslovanju zadaci moraju biti odrađeni brzo i kvalitetno. Njima su treninzi pomogli da krenu sa građenjem najbolje verzije sebe. Čuvši pozitivne utiske, odlučio sam da Soft Skils Academy uvrstim u svoju listu događaja koje želim da posetim.

Od tada je prošlo je 11 meseci i prilikom listanja Instagrama slučajno nalazim reklamu za SSA. Tema seminara i datumi održavanja su bili idealni zato što nisam morao da odsustvujem sa predavanja i vežbi. Klikćem na reklamu, popunjavam formu i prvom slobodnom prilikom ubeđujem koleginicu da se zajedno sa mnom prijavi. Ubrzo dobijamo mejl organizatora da smo oboje primljeni na seminar. Super društvo, odlični predavači i posvećeni organizatori – da li možete poželiti više od toga?

Prvog dana dolazimo u svečanu salu Fakulteta tehničkih nauka te se posle uvodne prezentacije delimo u 2 grupe kako bismo lakše slušali predavanja i aktivno učestvovali na radionicama. Raznolikost grupa je bila velika, studenti FTN-a, ekonomisti, pravnici, pa čak i studenti Medicinskog fakulteta. Tog prvog vikenda seminara učili smo o govoru tela, upravljanju vremenom, asertivnosti u poslovnoj komunikaciji i o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji. Predavači su bili otvoreni i voljni da odgovaraju na naša pitanja. Kao predah od svih tih informacija, organizatori su za nas obezbedili ukusne obroke, slatkiše i različita osveženja.

Pun sjajnih utisaka sa predavanja i novih poznanstava, nakon završenog prvog vikenda sa radošću iščekujem drugi deo seminara. Drugog vikenda govorili su nam o poslovnoj komunikaciji, što usmenoj, putem LinkedIn-a. Pored ovih predavanja, učili smo o prioritetima i  manama koje proističu iz odlaganja obaveza. Nakon završetka akademskog dela projekta, došla i dodela seritifikata. Posedovanje ovog sertifakata mi je dokaz da sam naučio nešto novo i siguran sam da je prednost prilikom prijave na praksu ili posao.

Na kraju, svima mogu da preporučim seminar Soft Skills Academy kao sjajnu priliku da rade na sebi, bez obzira koji fakultet pohađaju. Odlična je priliku za upoznavanje ljudi različitih interesovanja i za kvalitetno provedeno vreme. Mene je ovaj događaj naveo da se aktiviram u studentskoj organizaciji EESTEC LC Novi Sad i da sledeće godine, ako se poklope kockice, organizujem sedmu po redu Akademiju.

 

Aleksandar Stanković

 

 

 

 

   

Leave a Reply

Your email address will not be published.