Iz ugla KONTEH koordinatora – “Stekni novo iskustvo kroz rad u EESTEC-u” – Dušan Marković

Kako bismo ti približili ovogodišnji ONLINE sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi KONTEH, a samim tim i mogućnosti koje nudi angažovanje u EESTEC-u, intervjuisali smo organizacioni KONTEH tim koji će te definitivno ohrabriti da pošalješ svoj CV, kao i da saznaš zanimljivosti o našem Udruženju!


Za početak, upoznajte Dušana i njegovo iskustvo u KONTEH timu.

 

1. Naziv tvoje pozicije u KONTEH timu?

– Ovogodišnji sam koordinator za logistiku. Moj glavni zadatak jeste vođenje logističkog tima koji će brinuti o svemu što se dešava iza zavese u toku trajanja Sajma.

2. Zašto si odlučio da se prijaviš za organizacioni tim?

– Kako sam član Udruženja još od početka studiranja, odlučio sam da je vreme da svojim angažmanom doprinesem Udruženju, ali isto tako da steknem novo iskustvo i naučim nešto korisno.

3. Šta najviše voliš kod svoje pozicije?

– Volim činjenicu što nisam imao od koga da naučim kako se realizuje logistika na Sajmu u ovakvom formatu. Slušao sam savete kolega koji su radili na sličnim projektima, ali smatram da se naš onlajn KONTEH dosta razlikuje od većine drugih projekata ovakvog tipa.
Takođe, dopada mi se to što se mišljenje svakog koordinatora o svakom aspektu projekta podjednako vrednuje. Time su počele da blede etikete koje su svakome od nas nametnuli nazivi pozicija i mislim da nas je mnogo više zbližilo kao tim.

4. Kako se ovogodišnji KONTEH razlikuje od dosadašnjih?

– Kada sam se prijavio za organizacioni tim, verovao sam da će se KONTEH održati uživo. Međutim, vrlo brzo smo svi shvatili da ćemo morati da održimo onlajn Sajam. Ta tranzicija je sa sobom donela mnoge izazove, od dugih onlajn sastanaka, preko testiranja onlajn platforme, pa do razmišljanja o najsitnijim detaljima projekta. KONTEH se već 13 puta održao uživo, tako da su mnogi aspekti
organizacije odavno utemeljeni. Mi radimo nešto potpuno novo, može se reći da ovo nije 14. KONTEH već sasvim novi projekat.
U svakom slučaju mislim da se odlično snalazimo. 🙂

5. Na koji način bi približio digitalni Sajam studentima?

– Biće to dva dana ispunjena prezentacijama i radionicama uz pomoć kojih će studenti moći da saznaju dosta korisnih stvari iz struke, ali će moći i da se upoznaju sa potencijalnim poslodavcima. Takođe, obezbedili smo i aktivnosti u kojima će studenti moći da učestvuju i prisustvuju i pre samog Sajma. Smatram da je ovo jedinstvena prilika da naše kolege osete šta ih čeka po završetku studija.

6. Šta te najviše motiviše tokom rada na projektu?

– Najviše me motivišu ostali članovi organizacionog tima. Kada vidim sa kolikim entuzijazmom obavljaju svoj posao i koliko svog vremena i truda ulažu u sve ovo, zaista verujem da sam deo nečeg bitnog.

7. Najlepša KONTEH uspomena do sada?

– Tim bilding! 🙂 U suštini bilo koje od mnogih druženja tima. Drago mi je što se družimo posle dugih i zamornih sastanaka. Mislim da je bolje raditi u prijateljskom okruženju.

Organizacioni tim KONTEH 2021.

Ukoliko i ti želiš da se oprobaš u radu na jednom od naših projekata, popuni FORMU i postani deo EESTEC ekipe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *