Iz ugla KONTEH koordinatora – “Poboljšaj veštine javnog nastupa kroz rad u EESTEC-u” – Tara Pogančev

Kako bismo ti približili na najbolji mogući način ovogodišnji ONLINE sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi KONTEH , a samim tim i mogućnosti koje nudi angažovanje u EESTEC-u, intervjuisali smo organizacioni KONTEH tim koji će te definitivno ohrabriti da pošalješ svoj CV i posetiš sajam 14. i 15. aprila!

 

Upoznaj Taru i saznaj kako izgleda sama organizacija KONTEH-a iz njenog ugla! ✅

 

1. Naziv tvoje pozicije u KONTEH timu?

– Koordinator za odnose sa javnošću (Public Relations – PR).

2. Zašto si odlučila da se prijaviš za organizacioni tim?

– Motivisana kolegama, ali pre svega dragim prijateljima, odluka da se priključim organizacionom timu bila je prirodna.
Naizgled izazovan potez ispostavio se kao prava prilika za sticanje novih veština, kao i usavršavanje trenutnih.

3. Šta najviše voliš kod svoje pozicije?

– Pozicija PR-a po sebi pruža mnogo slobode, kako kreativne, tako i socijalne. Pronalaženje sebe u pisanju tekstova, članaka, te komuniciranjem sa medijskim kućama pravi je relaks od svakodnevice predavanja, i znatno utiče na kreiranje snažne slike o samom sebi.

4. Kako se ovogodišnji KONTEH razlikuje od dosadašnjih?

– Kako je svima poznato, KONTEH se do sada odvijao u holovima Fakulteta, prepunim štandovima kompanija i dobro prepoznatljivim plavo-belim balonima. Ove godine, iskustvo vam donosimo onlajn, gde ćete preko intuitivne, pristupačne platforme biti u mogućnosti da sa kompanijama popričate, oprobate se u simulaciji razgovora za posao, radionici, ili pak ispratite neko od raznolikih predavanja spremljenih za vas.

5. Na koji način bi približila digitalni Sajam studentima?

– Trenutno apstraktan i stran, onlajn Sajam ima mnoge beneficije i jedinstvena iskustva koja pruža studentima. Na prvom mestu, to su već dobro poznata onaljn predavanja – uz priliku da vam kompanije predstavnice približe najnovije tehnologije u tehničkoj industriji, ili pak režim svog rada, stipendije i prakse koje nude. Onlajn radionice, kako iz tehničkog sektora, tako i iz soft skills-a tu su da prošire spektar vaših znanja i veština. Naravno, tu je i radionica pisanja CV-ja – prvi korak ka uspešnoj karijeri, a zatim i simulacija razgovora za posao.

6. Šta te najviše motiviše tokom rada na projektu?

– Na projektu je definitivno najveća motivacija snažan tim. Bez obzira na poteškoće, izazove i padove, saznanje da iza mene stoji tim impresivnih individua, a dragih prijatelja, uvek podigne duh za dalje pobede!

7. Najlepša KONTEH uspomena do sada?

– Grudvanje! 🙂 Snega je bilo sasvim dovoljno a naša energija odjekivala je celim Dunavskim parkom, elegantno ukrašenim kao i svake godine. Za momenat obaveze nisu bile bitne, niti pozicije, niti vreme, niti zaleđeni pramenovi kose, jedino to da smo tim i da ćemo da pobedimo! Malo je reći da smo se sledećih nekoliko sati smejali nespretnim obaranjima u sneg, sušeći kosu jedni drugima.

 

Organizacioni tim KONTEH 2021.

Zauzmi svoje mesto i ostavi svoj CV!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *