EESTech Challenge 2022

Posle kraće pauze s ponosom objavljujemo da će Novi Sad ove godine, po četvrti put, biti organizator lokalne runde EESTech Challenge. 

EESTech Challenge je internacionalno takmičenje koje organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC

Ovaj projekat pruža priliku studentima elektrotehnike i računarstva da unaprede svoje znanje, rade u timu i da se takmiče sa kolegama iz čitave Evrope.

Ovogodišnja tema je Mašinsko učenje, relativno nova ali izuzetno uzbudljiva podoblast veštačke inteligencije.

Sam projekat se organizuje u 11 zemalja i 15 gradova i podeljen je u dva dela:

  • Prvi deo je akademski deo gde će participanti dobiti priliku da saslušaju predavanja partnera projekta, vodećih kompanija u oblasti veštačke inteligencije i mašinskog učenja.
  • Drugi, najuzbudljiviji deo je 24h hakaton gde će takmičari u ekipama od po tri člana raditi na rešavanju zadatka iz oblasti primene mašinskog učenja.

Nakon lokalne runde, pobednici hakatona će imati priliku da posete Milano, gde će se takmičiti sa drugim evropskim timovima u finalnoj rudni EESTech Challenga.

Ovogodišnji EESTech Challenge će se održati 02. i 03. aprila na Univerzitetu u Novom Sadu.

Pre glavnog događaja, navedenog hakatona, održavaće se i akademski deo (25. i 26. mart) za sve učesnike i studente u formi predavanja i panel diskusije. Učesnici i studenti će dobiti mogućnost da slušaju eksperte na temu takmičenja.

Već sad se možeš prijaviti za učestvovanje na hakatonu klikom na sledeći LINK

Prijave su otvorene do ponoći 27. marta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.