Naši partneri_vs1reau
Microsoft Development Center Serbia

Beogradska kancelarija kompanije Microsoft počela je sa radom 2002. godine, kada su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali, nadaleko čuveni, sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Ovaj ugovor o strateškom partnerstvu predstavljao je već tada osnov dugoročne saradnje, sa ciljem stimulacije naučnog i tehnološkog razvoja na svim nivoima u Srbiji.

U Beogradu je u septembru 2005. godine otvoren i Microsoft razvojni centar, tada prvi u ovom delu Evrope. Danas, tim centra čini više od 200 najperspektivnijih mladih ljudi iz Srbije iz oblasti informacionih tehnologija. Microsoft razvojni centar u Srbiji učestvovao je u izradi komponenti programa Windows 10, SQL Server 2008 i 2012, Office 2010 i 2013, kao i Office 365. Prošle i ove godine završeni su i veliki projekti Office Sway i SQL Server 2016. Prosek godina u razvojnom timu je 30, a većina zaposlenih školovala se u Srbiji. Zahvaljujući Microsoftu, u Srbiji su i ostali. Za više informacija posetite:

www.microsoft.com_vs1reau
Vega IT

Vega IT je u potpunosti domaća kompanija, koju su 2008. godine osnovali dvojica bivših studenata Fakulteta tehničkih nauka. Kompanija se bavi razvojem softverskih proizvoda i uspešno posluje na tržištima Velike Britanije, Nemačke, Belgije, Holandije i Švajcarske.

Njihova misija je da rade na stvaranju srećne organizacije u kojoj će svi uživati da rade, a s druge strane da rade na stvaranju uspešne kompanije koja se iz godine u godinu razvija i to u smislu povećanja broja zaposlenih, ali i povećanja prihoda i profita. Shvatili su da ovo mogu da postignu samo uz konstantan rad na ličnom razvoju zaposlenih i uz pozitivan stav prema izazovima na koje svakodnevno nailaze u radu. Za više informacija posetite:

www.vegaitsourcing.rs_vs1reau
Levi9 Serbia

Levi9 Serbia, naš dugogodišnji saradnik, i ove godine postaje naš godišnji partner! Ova holandska kompanija pruža svojim klijentima profesionalne usluge razvoja softvera. Njihovi stručnjaci pomažu kompanijama u svakoj fazi njihove IT/biznis transformacije, od odabira tehnologije pa do razvoja aplikacija, integracije sistema i njegovog održavanja. Za više informacija posetite:

www.levi9.comCodeTribe

Svaka kompanija ima ideju da kaže – ideju koja neće samo oduševiti i zanimati svoju publiku, već će to takođe doneti merljive poslovne ciljeve. CodeTribe je provodnik između ideje i finalnog proizvoda u rukama potrošača. Njihovi stručnjaci pomažu klijentima da poboljšaju svoju ideju i pronađu sadržaj koji najbolje odgovara njihovom jedinstvenom identitetu, a potom proizvodime kvalitetan proizvod koji ispunjava njihove ciljeve. Ove godine komapanija CodeTribe je postala naš godišnji saradnik i za više informacija posetite:

www.codetri.be

  Fakultet tehničkih nauka

Fakultet tehničkih nauka,osnovan 1960. godine, jedan je od najsavremenijih organizovanih visokoobrazovnih institucija u regionu. Fakultet je danas naučno-obrazovna institucija sastavljena od 13 departmana, 8 stručnih i 31-og naučnog centra. Lociran je u osam zgrada na 33.000 m^2, sa preko 1.000 zaposlenih i više od 11.000 studenata. Fakultet tehničkih nauka izvodi nastavu na svim nivoima akademskih i strukovnih studija. Za više informacija posetite:

www.ftn.uns.ac.rs

  Eurocon 2019

Eurocon je glavni dogadjaj 8. IEEE Regiona koji obuhvata Evropu, Afriku, i Bliski Istok, a odrzava se svake godine u drugoj zemlji sa participantima iz celog sveta. Eurocon je veliki medjunarodni forum ciji je cilj razmena ideja, teorijskih osnova, metodologija dizajna, tehnika i eksperimentalnih rezultata izmedju akademaca, razvojnih institucija i praktikanata iz industrije. Kao takav, Eurocon je uzivao veliki uspeh u poslednjih 17 godina postojanja u svim poljima elektrotehnike i racunarstva koje pokrivaju IEEE drustva. Za više informacija posetite:

www.eurocon2019.org

 

geekstone

Geekstone

Geekstone je neprofitna organizacija posvećena okupljanju programera u cilju lakše razmene znanja, iskustava i ideja o programiranju. Osim toga Geekstone je i mesto za “networking” i druženje. Kao potreba zajednice u maju 2015. godine osnovana je nevladina organizacija Geekstone sa ciljem razvoja IT zajednice na teritoriji Srbije. Više informacija o našem partneru možete pronaći na:

www.geekstone.org

137719031714_tempus_small

logo

iDEA Lab

EC Tempus projekat čiji je cilj da na 6 univerziteta osnuje mrežu koja ce povezati sve studente koji žele da se oprobaju kao preduzetnici i nauče više o toj oblasti. EESTEC LC Novi Sad, u okviru Univerziteta u Novom Sadu, je jedan od akademskih partnera na projektu. Za više informacija posetite:

www.idealab.uns.ac.rs

AAA Festival

“AAaaa” festival je prvi festival ekstremnih i zelenih sportova koji omogućava posetiocima da se oprobaju u raznim ekstremnim i zelenim aktivnostima. Pokrenut je sa ciljem promovisanja i približavanja zelenih sportova, raznih zanimljivih aktivnosti, zdravog načina života i boravka u prirodi. Našim posetiocima jednom godišnje pružamo priliku da iskuse nešto novo, nauče nove veštine i dobro se zabave. Aktivnosti su zbog stalnog prisustva instruktora namenjene kako za iskusnije, tako i za one bez iskustva u ekstremnim sportovima.

www.aaaaafest.com